RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Ελλάδα – Τουρκία: Συνοριοφύλακες βοηθούν παράτυπους μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα [vid, pic]

Ελλάδα – Τουρκία: Νέο σκηνικό έντασης στον Έβρο φαίνεται πως στήνει η τουρκική πλευρά προωθώντας παράτυπους μετανάστες.

Ελλάδα – Τουρκία: Νέο σκηνικό έντασης στον Έβρο φαίνεται πως στήνει η τουρκική πλευρά προωθώντας παράτυπους μετανάστες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες συνοριοφύλακες να έχουν αυξήσει τις περιπολίες και τους ελέγχους κατά μήκος των συνόρων. Οι καιρικές συνθήκες στον Έβρο έχουν καλυτερεύσει τις τελευταίες μέρες με τη στάθμη του ποταμού να έχει πέσει γεγονός που διευκολύνει το πέρασμα των μεταναστών.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV μετέδωσε πριν από λίγο φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπου φαίνονται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες να βοηθάνε και να διευκολύνουν παράτυπους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα παράνομα στην Ελλάδα.

perasma

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Τετάρτη από ελληνική περίπολο και φαίνεται οτι οι Τούρκοι όχι απλά δεν εμποδίζουν με κάποιον τρόπο τους παράτυπους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα τους δείχνουν μάλιστα τα περάσματα για να εισέλθουν παράνομα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel, Γιώργο Χρηστίδη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε νέο επεισόδιο στον Έβρο όταν υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Στο σημείο εκείνη την ώρα περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών ενώ, το γεγονός επιβεβαίωσε και πηγή της Κομισιόν σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».

Παράλληλα, το συμβάν επιβεβαίωσαν και συνοριοφύλακες στον Έβρο λέγοντας πως υπάρχουν απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και ότι οι δυνάμεις της Frontex δίνουν έναν πραγματικό αγώνα.

Το επίμαχο βίντεο από το Open

 

 

Με πληροφορίες από Dikaiologitika.gr


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS